Respect pentru natura WILD TRAVEL

Surprinde frumuseții Deltei Dunării

Organizam doar tururi lente

Rezervația Naturală Delta Dunării: ghid de minunății naturale

Pasari din Delta Dunării

Excursii de Birdwatching Delta Dunării

Ornitologii pasionați au posibilitatea de a admira de-a lungul unui an, un număr de peste 350 de specii de păsări, multe dintre acestea fiind foarte rare în Europa.
În timpul migrației de primăvară (15 aprilie-15 iunie) cea mai atractivă și mai interesantă perioada de birdwatching (că și august -septembrie), la un traseu organizat de 8-10 zile pot fi observate în medie un număr de aproximativ 140-160 de specii de păsări.

DESCOPERIM ÎMPREUNA DELTA DUNARII

Delta Dunării este unul dintre ultimele paradisuri naturale rămase în Europa, caracterizat prin rețeaua de canale, lacuri și păduri bogat vegetate. Este casă pentru o varietate diversă de culturi și oameni, precum și o abundență de viețuitoare, cu pelicanul fiind cea mai cunoscuta specie de păsări. Această zonă, acoperind aproximativ 5800 km pătrați, este a doua cea mai mare delta din Europa, formată acum aproximativ 12.000 de ani la punctul în care fluviul Dunărea se varsă în Marea Neagră. Delta Dunării a fost declarată Rezervație de Biosferă în 1990 și este administrată de o instituție de stat cu scopul de a-și păstra și proteja patrimoniul natural, precum și de a reconstrui zonele afectate de activități umane. 

Excursii în Delta Dunării cu vaporasul

Rezervația  Delta Dunării:  ghid de minunății naturale

Despre Delta Dunării

Delta Dunării

Delta Dunării este al doilea cel mai mare delta de râu din Europa și un sit patrimoniu UNESCO. Găzduiește peste 300 de specii de păsări, făcându-l un paradis pentru observatorii de păsări.

Într-un tur Wild Travel, veți avea oportunitatea să faceți o tură cu barca prin delta, observând păsări rare și alte viețuitoare, precum lupii de mare, castorii și delfinii. De asemenea, veți avea ocazia să vizitați Pădurea Letea, cea mai veche pădure din delta, care găzduiește copaci de ani.

Delta in imagini

Toate fotografiile din acest site sunt realizate de catre ghidul vostru: Mihai BACIU.

Descopera gastronomia locala

Retete culinare din Delta Dunarii
pentru oaspeții noștri

peste
SVG Icon
Fotografii

Delta Dunării este poate cel mai spectaculos loc din Romania unde puteți face niște fotografii de vis. Apa, ceata, ploaie sau apus de soare, canale si stufărișuri, păsări sau animale, pescari cu lotcile lor, la orice ora din zi, Delta Dunării atrage fotografii ca un magnet. Va invitam cu noi in excursie pentru a va întoarce acasă cu un imens bagaj de fotografii sau amintiri de neuitat.

SVG Icon
Ambarcațiunile noastre

Ambarcațiunile noastre sunt lente sau rapide. Ambele categorii oferă confort si diverse posibilități de petrecere a unei vacante in Delta Dunării in liniște si mai ales in siguranță. Nava lenta are terase, bucătărie, wc, salon de odihna, spațiu generos. Nava rapida este noua, confortabila, eleganta si linii moderne.

SVG Icon
Gastronomie locala

Delta Dunării este recunoscuta pentru preparatele ei speciale, total diferite de orice loc din tara. Mixtul dintre cultura slavica, a pescarilor lipoveni sau ucraineni, cu tradiții romanești sau tătărăști, toate acestea fac din acest loc un paradis al mâncărurilor exotice, gusturi pe care le puteți găsi doar aici. De la borș de peste la plachie, de la varenichi la storceag, nelipsitele icre de crap cu ceapa, arome, gusturi, într-un cuvânt : excursie in Delta Dunării de neuitat.

SVG Icon
Vinuri locale

La toate aceste mâncăruri exotice nu putea lipsi un vin dobrogean de înaltă clasa. Fie ca vorbim de celebrul Aligote de Niculițel, la vinurile albe sau roze de la Macin, mai noile licori de la crama Cogealac sau Babadag, toate acestea împodobesc o masa bogata, cu un peste de calitate, proaspat. Si nu uitați, înaintea oricărui borș de peste se servește o țuică de caise sau corcodușe din Dobrogea.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp Logo