Pitulice fluieratoare (Phylloscopus trochilus)

Content Image

Pitulicea fluieratoare ( Phylloscopus trochilus ) este o pasăre mică, cu un corp suplu. Sunt păsări care trăiesc în copaci și arbuști în care le putem vedea cu mișcări vioaie și de multe ori haotice. Sunt atât de agile încât avem impresia că alunecă printre frunzișul copacilor.jj

Pitulicea fluieratoare este cea mai frecvența specie de pitulice de la noi. Penajul are un colorit verge-gălbui pal, cu nuanțe mai închise pe spate și mai deschise pe piept și pe burtă. Că semn distinctiv se observă o sprânceană de culoare gălbui deasupra ochilor. Ciocul și picioarele sunt maronii-gălbui. Lungimea corpului 11cm, anvergură aripilor de 22cm iar greutatea maximă este de 10g. Hrană este alcătuită în principal din insectele din frunzișul copacilor.

Pitulicea fluierataore este o pasăre care ne încânta cu măiestria cântecelor sale mai ales în perioada împerecherii. Cuibul îl construiește în copaci și arbuști la înălțime mică de sol. Femelă depune 6-7 ouă într-o singură serie pe an.

Pitulicea fluieratoare este o pasăre migratoare care sosește la noi în luna aprilie și pleacă în luna octombrie către zona mediteraneană, nordul Africii și sudul Asiei.

foto: Mihai Baciu

Thumbnail

Articolul anterior
Lăcarul  cafeniu...

Thumbnail

Articolul următor
Muscar mic...

WhatsApp Logo