24 – 31 mai 2024 Excursie in Delta Dunarii – Romania

EXPLORĂM ÎMPREUNĂ DELTA DUNARII

Împreuna cu frumusețea peisajelor și a diverselor specii animale, vom descoperi și oamenii apelor, lipovenii, cu tradiții și mod de viata unic in tara noastra. Va veți delecta cu siguranța cu o masa traditionala de peste, de la saramura la storceag, și dacă doriți un bors de peste sau o plachie. Ghidul nostru are o vasta experienta în lumea deltei, ghid profesionist în ornitologie cu patru cărți despre păsările deltei publicate. DELTA DUNARII este unica, de vis… și visele sunt create pentru a fi îndeplinite.
Plecare din: Portul Tulcea
Locuri disponibile: 6
Total locuri: 12
Preț: 890 euro
24 – 31 mai 2024

-transportul cu vaporase in Delta Dunarii

– toate mesele aferente excursie

– cazarea pe toata durata excursiei in pensiuni de trei margarete

– ghidare profesionista in domeniul pasarilor si a fotografiei de natura

– cafea, ceai, apa minerala incluse.

– transfer de si la aeroport Bucuresti la cerere

Copii de la 5 la 13 ani au reducere jumatate de pret. 

 

 

Acest tur este  organizat atat pentru turisti straini dornici de a observa pasarile din Delta Dunarii, cat si pentru turistii romani, pasionati de natura si viata salbatica. Schimbul de experienta intre cele doua culturi este exceptional, fiecare parte , roman sau strain, putand aduce  un surplus de calitate excursiei prin schimbul de informatii care se fac pe durata turului.

Ziua 1. Sosirea turiștilor, cazare la hotel Delta din Tulcea, masa de seara împreună. Discuții despre programul zilelor următoare.

Ziua 2. Tulcea – Mila 23 . Pentru patru nopti vom ramane la Casa Monea din Mila 23, una dintre locatiile agroturistice din zona pe care firma noastra le-a sustinut si promovat de-a lungul anilor.

Lucram cu aceasta familie de peste 24 de ani si ne bucura ca cei mai multi turisti doresc sa fie cazati aici.

Monea, proprietarul este pescar (deci peste proaspat la masa ) , Liuba , sotia lui face niste mancaruri traditioanle de vis.

 

Ziua 3. Mila 23 –  Letea- Mila 23. In principiu facem excursia cu doua barci cu motor, incercam, sa vedem cele mai spectaculoase locuri. Este un traseu absolut nou pentru toti cei care au mai fost cu noi de-a lungul timpului.

Pasari de vazut : starcul rosu, starc de noapte, starc galben, ciocanitoare sura, vanturel de seara, pitigoi de stuf, pitigoi pungar, rata rosie, pasari de mlastina in functie de  migratie.

Ziua 4. Mila 23  – Caraorman . Dimineata plecam pe canal Caraorman catre satul cu acelasi nume (CARA-negru  ORMAN-padure; in limba turca), loc unde ne asteptam sa vedem multe specii de pasari de mlastina(limicole), aflate in migratia de primavara.

Ajungem pana la lacul Puiu, in functie de pasarile de pe lac intram pe el sau facem cale intoarsa pentru a debarca in satul Caraorman.

Odata ajunsi pe uscat , mergem la pas catre iazurile artificiale din spatele satului, loc unde sunt  de obicei o multime de specii de pasari aflate in migratie.

Dupa amiaza ne intoarcem pe lacurile Bogdaproste, Trei Iezere, Radacinos spre Mila 23.

Pasari de vazut: pelican alb si cret, starc rosu, starc cenusiu, starc de noapte, pasari de tarm, lopatari, tiganusi, codobaturi albe si galbene, soimulet de seara, vanturel rosu, codalb, pitigoin de stuf, culici, cormorani mici, etc..

Ziua 5. Mila 23 – lacuri, manastirea Stipoc. Este o zi linistita, pe o zona bogata in pasari si peisaje frumoase. Vizitam si manastirea Batag, dar nu doar pentru valoarea ei spirituala cat pentru faptul ca in zona sunt mai multe specii de pasari ce merita observate.

Dupa masa revenim la Mila 23 pentru apus de soare pe delta.

Pasari de vazut: pescaras vanat, codalb, corcodel mare, corcodel cu gat rosu, pitigoi de stuf, pupaza, grangure, prigorii, dumbraveanca, boicus, pasari de tarm, pelicani, soimuleti de seara, etc..

Ziua 6. Parasim pe durata zilei delta, cu retur pe canal Olguta, canal Sontea , Canal Trofilca, lac Purcelu. Excelenta zi pentru pasari si peisaje de vis.

Cazare la Tulcea.

default

Pasari de vazut: pelican alb, starc rosu, starc cenusiu, egreta mare, egreta mica, corcodel cu gat rosu, lisite, gainusa de balta, erete de stuf, soimul randunelelor, etc..

Ziua 7 . Plecare de dimineata cu microbuzul la Vadu, una dintre cele mai bogate zone in pasari din Romania. Putem gasi aici o multitudine de specii printre care amintim,: califar alb, califar rosu, batausi, fugaci, rate diverse specii, codobaturi, erete de stuf, pelican cret, etc.. Retur la Tulcea cu oprire la cetatea Enisala unde  avem o ultima imagine a deltei din acest sejur.

Ziua 8. Plecarea turistilor . Putem organiza, la cerere, preluarea turistilor din aeroportul Henri Coanda – Otopeni, tur-retur.

In zilele in care suntem la Mila 23, vom cauta sa iesim una sau doua zile la ture de dimineata, pana la rasaritul soarelui,  evident fotografie si birdwatching.

Pentru informații și rezervări ne puteți contacta la telefon:  0744.224.897
 • 7 nopti cazare la hotel sau pensiuni
 • toate mesele excursiei
 • vapor sau microbuz pentru toata excursia
 • ghidare profesionista
Formular cerere de rezervare

Vă rugăm să completați formularul pentru o cerere de rezervare. Vom procesa cererea și vom răspunde (de obicei în mai puțin de 24 de ore). Vă rugăm să verificați și folderul SPAM pentru e-mailul nostru.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Important!

Fiecare turist care intra in Delta Dunarii are nevoie de un permis de intrare. Il puteti scoate online la adresa: https://permise.ddbra.ro/

 

Este bine de stiut:

 • Pelerina de ploaie e bine sa fie in bagaj
 • Repelent pentru insecte
 • Cremă cu protecție solară
 • Îmbrăcăminte potrivită pentru sezon.
 • Pantofi comozi
 • Ochelari de soare
 • Îmbrăcăminte in culori cat mai apropiat de culorile naturii, verde, maron…
  Asta ajuta la a ne apropia cat mai mult de păsări.

Retete culinare din Delta Dunarii

Featured Image

Borș de peste

Cine nu a mâncat un borș de peste adevărat in delta? Cei mai mulți turiști vin în acest loc miraculos și pentru bucătăria pescărească de

Reteta
Featured Image

Plachia

Într-o altă cratiță se pun la călit cepele tăiate felii, ardei capia sau gras, felii și aceștia, morcov tăiat rondele subțiri. Neapărat niște boabe de

Reteta
Featured Image

Crap la cuptor

Crapul la cuptor este cu siguranta una dintre retetele de baza a gastronomiei deltaice. Evident că acest fel de mancare se poate face și cu

Reteta
WhatsApp Logo